שיטות הטיפול

  • טיפול דינמי

    טיפול דינמי הוא טיפול נפשי באמצעות שיחות. הוא מכונה דינמי כי הוא מתמקד בדינמיקה הפנימית של הנפש, המעוצבת ע"י כוחות שאינם תמיד מודעים. כוחות אלו משפיעים ומעצבים את הרגשות, המחשבות וההתנהגויות שלנו, ובאים לידי ביטוי בכל החזיתות: בחוויה העצמית שלנו, בבחירות השונות ובקשרים שלנו. הטיפול מכוון להתבוננות פנימית, לצד התייחסות למציאות, התבוננות שמתאפשרת בתוך מפגש בין שתי נפשות, נפשה של המטופלת ונפשה של המטפלת. הקשר אינו סימטרי מאחר שבידי המטפלת האחריות, הידע והניסיון לנהל את הטיפול, אך הוא הדדי משום שגם המטפלת מתמסרת לתהליך ואינה צופה בו מן הצד.
    ההתבוננות הפנימית בתוך הקשר הטיפולי והחוויה הרגשית שנוצרת בתוכו מגבירות את המודעות למקור הבעיות ואת החופש לשנות או לקבל את הדפוסים הקיימים, באופן שמאפשר התפתחות והקלה.
    הטיפול הדינמי מתאים למצבים שונים של משבר, תקיעות, חוסר סיפוק, חווית בדידות, חוסר בטחון, בלבול וקשיי התמודדות. בנוסף, מתאים להתמודדות עם מצבים של טראומה, חרדה או דכאון ותחושה כללית של צורך בשינוי (או בקיצור- לקשיי החיים, באשר הם..)

     

  • טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT)

    טיפול המבוסס על ההנחה שעולמנו הרגשי מושפע מהאופן בו אנחנו חושבים על עצמנו ועל העולם. התפיסות שלנו מושפעות כמובן גם מהסביבה בה אנחנו נמצאים, אבל הפרשנות לגבי המציאות שונה מאדם לאדם, בהתאם לדפוסי החשיבה האופייניים לו. אמונות ומחשבות מסוימות עלולות לעורר בנו תחושות לא נעימות כמו פחד, חרדה, כעס או תסכול. הרעיון הבסיסי הוא ששינוי מעמיק במחשבות הלא יעילות שלנו, מייצר שינוי טבעי גם ברגשות, ובכך גם בהתנהגות שלנו. תהליך הטיפול כולל שינויים בדפוסי החשיבה וההתנהגות, באמצעות טכניקות חוויתיות שונות ויכול לשלב בין השאר טכניקות להרפיה, לחשיפה הדרגתית למצבים מעוררי חרדה ומצוקה, ועוד.
    השיטה אפקטיבית במיוחד בטיפול בחרדות, התקפי פאניקה, פוביות, הפרעה טורדנית כפייתית וקשיים בוויסות רגשי, אך גם במשברי חיים באופן כללי.

     

  • EMDR

    הקהייה ועיבוד מחדש באמצאות תנועות עיניים – Eye Movement Desensitization and Reprocessing
    שיטת טיפול שנועדה לטפל בסימפטומים ובסבל הנובעים מחשיפה לאירועי חיים שליליים וטראומטיים. לפי התיאוריה שבבסיס השיטה, כשמתרחשת חוויה טראומטית המעוררת מצוקה רבה, מנגנוני ההתמודדות של הנפש עלולים להיות מוצפים. במצב כזה מנגנוני עיבוד המידע והזיכרון לא מצליחים להשלים את העיבוד בו יש צורך, וכתוצאה מזה הרגשות, המחשבות והתחושות הגופניות נשארות בצורתן הגולמית ללא עיבוד, ומאוחסנות בצורה לא אפקטיבית ברשת זיכרון נפרדת. הזיכרונות השליליים מן העבר שלא עובדו עלולים לגרום לסבל רגשי ולהקשות על התפקוד בהווה ובעתיד. עבודת ה-  EMDR מאפשרת את עיבוד הזיכרונות הטראומטיים והפיכתם לזיכרונות רגילים, זאת באמצעות תנועות עיניים מצד לצד (או גירוי שמיעתי או מגע דו צדי). תהליך זה מאפשר למטופלים לפתח מנגנוני התמודדות יעילים יותר. על אף המחקר הרב בתחום המעיד על יעילות השיטה, עדיין אין בנמצא הסבר נוירופסיכולוגי מלא על האופן שבו הגירוי הדו צדי משפיע על המח ומביא לשינוי.

    שיטה זו נמצאה יעילה במגוון קשיים שקשורים לאירועים טראומטיים כמו PTSD, חרדה, דכאון, סימפטומים גופניים לא מוסברים, ועוד.

     

  • טיפול באמנות

    האמנות הינה שפה העושה שימוש בחושים ומושתתת עליהם. היא מהווה שפה קדומה יותר מהשפה המילולית, מחוברת באופן ישיר לחוויות הראשוניות של האדם. האמנות עשויה להיות, בו בזמן, מופשטת ומדויקת יותר מהשפה המילולית. מאחר שהיא עושה שימוש בחושים של גופנו, היא יכולה לתאר חוויות שנשמרו ואוחסנו בנפשנו באופן שעדיין לא קודד למילים, באופן ראשוני יותר, פרה-ורבלי. פעולת היצירה בחומר מאפשרת את הביטוי באמצעים חושיים; ביטוי טבעי של חוויה, רגשות, עוצמות, סערות. היא מבטאת הוויה. היצירה עצמה מסוגלת להחזיק בתוכה את התכנים השונים מעולמנו הפנימי, מודעים ולא מודעים. היא מכילה אותם יחדיו בתוך דימוי המתקיים במציאות אל מול עיניהם של המטופלת והמטפלת. יחד הן יכולות להתבונן בתכנים הללו, להכיר בקיומם, ובהמשך אף להעניק להם מילים הטיפול באמנות חזותית הינו טיפול נפשי העושה שימוש בשפה הפרה-ורבלית של היצירה בחומר. המטופלת המגיעה לטיפול יוצרת ומביעה את עצמה באמצעות חומרי היצירה. פעולת היצירה מאפשרת גישה לתכני נפש עמוקים, תהליכי עיבוד, הכרה, קבלה ושינוי.
    הטיפול באמנות נוגע בנפש מתוך מקום של עשייה אקטיבית, חיות וחיוניות. הוא מתחבר ליצר החיים הטבוע בנו, מאפשר לגעת בתכנים מתוך פעולה, מגע ותחושה.

    מטרת העל של הטיפול באמצעות אמנות היא טיפוח של כוחות הנפש וחיזוק התמודדותו של האדם ברמה האישית והחברתית, בשאיפה לאיכות חיים טובה ותפקוד אופטימלי.
    הטיפול ניתן במתכונת פרטנית או קבוצתית ומתקיים בסטודיו, ואינו מצריך מהמטופל ידע ו/או ניסיון ביצירה ואמנות.

    אני מזמינה אתכן להעניק לעצמכן את החופש לחלום, החופש ליצור, החופש להיות.

 

  • פסיכודרמה                                                                                                      פסיכודרמה היא שיטת טיפול המשלבת טיפול שיחתי עם טכניקות הבעתיות שמקורן בעולם התיאטרון. הטיפול מתרחש לא רק ברובד המילולי אלא גם ברובד חווייתי. הפסיכודרמה מאפשרת למטופל להקים לתחייה את עולמו הפנימי בתוך המפגש הטיפולי באמצעות מגוון טכניקות כגון: משחק תפקידים, עבודה דרך דימויים, שימוש בדמיון ועוד. השימוש בטכניקות השונות מותאם לכל מטופל על פי צרכיו. התהליך הפסיכודרמטי מתרחש בתוך מרחב בו מתאפשר קיום מציאות עודפת של "כאילו", בה קיימת החירות לעשות דברים מבלי להיענש עליהם או "לשלם את המחיר" במציאות הממשית. מרחב מסוג זה מייצר את החופש לחקור ולמצוא דרכים חדשות, מספקות, אפקטיביות והולמות יותר להתמודדות עם קשיים במציאות הממשית: המטופל מוזמן לבטא את עצמו, להבהיר ולהביע משאלות פנימיות, לפרוק מתחים, לחוות חוויה מתקנת, לתרגלהתמודדויות עתידיות ולהגיע לתובנה ביחס לעצמי ולזולת.
    טיפול פסיכודרמטי יכול להיערך במסגרת פרטנית או במסגרת קבוצתית.
    רבים טועים לחשוב שפסיכודרמה היא שיטה המיועדת רק לשחקנים או לילדים, אך בפועל השיטה מיועדת למגוון אוכלוסיות וגילאים, ומתאימה לטיפול במגוון נושאים כמו: דיכאון, חרדה, התמודדות עם מצבי לחץ, טראומה, הפרעות אכילה, התמכרויות, קשיים במערכות יחסים בין אישיות, דימוי עצמי נמוך, עיבוד של חוויות לא פתורות מהעבר ועוד.
גלילה למעלה