קצת על המרכז

מרכז אורה לטיפול בנשים ובנערות הוקם כדי לאפשר לך, אישה, נערה, הנמצאת במצבים מורכבים בחייך, לפגוש דמות טיפולית מקצועית שתקשיב לך, ותתאים עבורך את הטיפול המדויק ביותר.

איך זה קורה?

 

עם הפנייה הראשונית תגיעי למטפלת שתלווה אותך מרגע הפנייה ותזהה אתך את הצרכים וההעדפות שלך, ומשם את המטפלת ואת סוג הטיפול המתאימים לך.
למה צריך מרכז?  לאורך השנים נתקלתי במטופלות שונות, שנמצאו במשברי חיים, תקופות של התלבטות, חיפוש דרך או התמודדות עם אירוע מורכב. הרבה פעמים מצאתי את עצמי מתוסכלת יחד איתן ממשך הזמן שלקח להן למצוא את הטיפול שהתאים להן. הרגשתי שחסרה חוליה שתתווך, תבדוק, תציע ותוכל ללוות בתהליך של מציאת המקום והטיפול המתאימים, חוליה שחשובה במיוחד עבור מטופלות שנמצאות בנקודה של בלבול, מצוקה וכאב.

מניסיוני, גם כאשר קיימת סביבה תומכת, האנשים הקרובים לא תמיד יודעים מה והיכן לחפש.


מה מאפיין את הטיפולים במרכז, במה זה שונה מקליניקה פרטית?

 

הטיפול עצמו מתקיים בתנאים אינטימיים כמו בפנייה לטיפול פרטי. המרכז נמצא בהרצליה, אך קיימת גם אפשרות לפגוש את המטפלות בקליניקות שונות באיזור השרון (הוד השרון, רעננה, גבעת חן).
לצד העבודה הקלינית וההקשבה לעולם הפנימי, התפיסה הטיפולי שלנו במרכז אורה מחוברת למציאות החיצונית, כך שהמטפלת נותנת מקום בטיפול גם לקשיים המעשיים, היומיומיים, עמם את מתמודדת.

בנוסף לכך, מלווה את העבודה הפרטנית, עבודת הצוות המאפשרת לנו, לצד ההכשרה והלמידה, חשיבה משותפת ומעמיקה על כל מטופלת.
הדיון המשותף בכל טיפול מסייע בקידום הטיפול ופותח שילובים ואפשרויות חשובות נוספות. כך למשל ניתן להפעיל התערבות מגוונת בתוך תא משפחתי: טיפול מקביל או משולב של הבת, האם, האחות או טיפול בת-אם.
מאחר שצוות המרכז שלנו מורכב ממטפלות בעלות התמחויות שונות, ניתן לשלב בטיפול שלך גם שיטות טיפול נוספות במידת הצורך (למשל לשלב כמה מפגשי EMDR בתוך טיפול דינמי, CBT, או טיפול באמנות/פסיכודרמה ועוד).

בנוסף, המרכז מקיים קשר קבוע עם מעגל נרחב של מטפלות בקהילה מתחומים משיקים ומשלימים, המספקות מעטפת של טיפולים מסוגים שונים, כך שמתאפשרת בהתאם לצורך בנייה של תכנית טיפולית רצופה, מגוונת ומותאמת.
בהתאם לתפיסה שתוארה, הרכבנו צוות של נשים מוכשרות ומנוסות בטיפול נפשי בנשים ובנערות, במגוון של תחומים, ובאמצעות גישות ושיטות שונות.
אנחנו, המטפלות, עוברות כאמור הכשרה משותפת ומקיימות קשר רציף עם בעלות מקצוע נוספות המתמחות בטיפול בנערות ובנשים, עמן אנחנו עובדות בשיתוף פעולה בהתאם לצורך (פסיכיאטרית, תזונאית, רופאת נשים, מדקרת, מטפלת במים ועוד).

כך שבמסגרת המרכז קיימת רשת תמיכה רחבה והחיבור עם בעלות המקצוע הופך ליותר נגיש וזמין.

 

הגישה הטיפולית שלנו

 

הגישה הטיפולית שלנו היא הוליסטית: ההתייחסות שלנו היא אלייך, נערה/אישה, על כלל מרכיביך ולא רק דרך הסימפטומים שמטרידים אותך.

אנחנו מאמינות  שחשוב לקבל תמונה אבחונית רחבה, מעמיקה וספציפית, בכדי שניתן יהיה להתאים ולאפשר לך את הטיפול המתאים ביותר.

למשל, מטופלות הסובלות מהפרעת אכילה עשויות להיות שונות מאד אחת מהשנייה: עבור אחת הסימפטום מקורו בדיכאון מתמשך ופגיעה בדימוי עצמי, אצל אחרת בקשיים ביחסים המוקדמים עם אמה ואצל שלישית הפרעת האכילה קשורה בפגיעה מינית, וכך הלאה.

כדי לתת מענה לצרכים המדויקים שלך, המטפלות במרכז אורה, מגיעות לחדר הטיפול עם ניסיון והיכרות עם מגוון רחב של מצבים נפשיים תוך התמקדות בפסיכולוגיה של הנערה/האישה. אנחנו מקדמות הקשבה פתוחה, נטולת ציפיות, מתוך ניסיון ותפיסה שקשר טיפולי כזה מאפשר לדברים מהותיים לעלות. כשזה קורה, בתוך סביבה טיפולית בטוחה, מבשילים התנאים להכוונת הטיפול באופן המותאם אישית אלייך.

 

למי הטיפול מתאים?

 

הטיפול מיועד לך, אישה או נערה, המתמודדת עם קושי, חיפוש דרך או משבר, ומחפשת נשות מקצוע שיסייעו בהתמודדות הזו במגוון דרכים, בהתאם לצורך ולהעדפה שלך.

הטיפול המתאים יכול להיות דינמי או קוגניטיבי- התנהגותי, בשיחות או דרך אמנות או פסיכודרמה. קבוצתי או פרטני, מתמשך או קצר מועד: לעיתים בעיצומו של משבר את זקוקה לליווי מהיר ונקודתי, ויש לך פחות רצון או כוחות להתחיל תהליך מתמשך ונרחב, מחפשת מישהי שתפגוש אותך ב"עין הסערה".

אנחנו כאן כדי לגלות גמישות, לזהות למה את זקוקה ולצאת יחד לדרך.

גלילה למעלה